Πόσο καστορέλαιο να βάζω?Ριτινόλαδο – το λάδι που διαθέτει ίαση και ενισχύει το ανοσοποιητικό
Το καστορέλαιο το έχουν αξιοποιήσει θεραπευτές αλλά και η κοσμετολογία σε όλο τον κόσμο για την θεραπεία διάφορων θεμάτων υγείας. Η χρήση του έχει την ιστορία της πολλά χρόνια πριν και προέρχεται από την αρχαία Αίγυπτο. Οι άνθρωποι του Νείλου το χρησιμοποιούσαν για να καταπολεμήσουν κάποιες μορφές μολύνσεων στην περιοχή των ματιών και ως ένα από τα βασικά συστατικά για φυτικής προέλευσης συνταγές ελαίων. Η εφαρμογή γινόταν κατά κύριο λόγο για την καταπολέμηση δερματικών προβλημάτων.
Επιπλέον οι Ινδοί λάτρευαν το ριτινόλαδο για τις ιδιότητες του κατά σε βακτήρια. Είχαν αποφασίσει επίσης ότι προσφέρει χαλαρωτική και όμορφη αίσθηση.
Είναι κατάλληλο να αναφέρουμε ότι πριν μιας αρρώστιας ή και κρυώματος, οι παλιές κυρίες χρησιμοποιούσαν έλαιο αυτό. Η επάλλειψη του ήταν επιδερμική αλλά και ως βρώσιμο λάδι βάσης. Σε κάθε άποψη το εξαιρετικό αυτό ριτινόλαδο δύναται να ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας.Ας δούμε τι είναι το καστορέλαιο
Το καστορέλαιο έχει την εκκίνηση του από ένα εκπληκτικό δέντρο που ονομάζετα ρικινόδεντρο. Σε όψη είναι ήπιο κίτρινο και δίχως συγκεκριμένη αποψη στην όσφρηση μας.
Διαχρονικά το έλαιο βάσης αυτό έχει εφαρμογές σε δερματικά ζητήματα. Συνέπειες που μοιάζουν με μόλυνση, αδυναμία των βλεφαρίδων, ερεθισμούς. Μολονότι, έρευνες έχουν καταδείξει πλέον την ιδιότητα του στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Είναι ώρα να συζητήσουμε ότι οι ιδιότητες αυτές έχουν μεγάλη ιστορία αφού μιλάμε για ένα γιατροσόφι με μεγάλη και εξαγωγική ιδιότητα που διακινήθηκε από τα την αρχή του. Ο λόγος που είναι πάρα πολύ ωφέλιμο είναι ότι δίνει ευεργετική ιδιοσυγκρασία. Διαθέτει όχι λιγότερα από 90% τριακυλογλυκερόλες και η επόμενη ιδιότητα της σύνθεσης του καλύπτεται από λιπίδια και φωσφολιπίδια.
Τούτα τα λιπαρά οξέα συντελούν όχι αρνητικά λιπαρά που έχουν σημαντικές λογικές ίασης και τόνωση του οργανισμού. Τούτη η συγκέντρωση σε λιπαρά οξέα το ορίζει ως ένα από τα αξιοθαύμαστα έλαια για βελτίωση της υγείας. Προσφέρει την καλύτερη σύσταση yianismerii σε καλά λιπαρά. Δεν συστήνεται ωστόσο να παραβλέψουμε την αναλογία του σε αμινοξέα και άλλα συστατικά. Αμινοξέα που ζητά ο άνθρωπος είτε μέσω των πόρων του δέρματος ή και από το στόμα ως τρόφιμο λάδι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *